Неділя, 19.05.2024, 09:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Ракошинська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 17 » Чорнобиль. Трагедія. Пам'ять
00:11
Чорнобиль. Трагедія. Пам'ять

 

         14 грудня  -  День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ‑ є серйозним приводом замислитися про необхідність підтримання більшої безпеки на електроатомних об'єктах, збереженням екології планети. Щороку в цей день ми вдячно згадуємо всіх, хто приніс себе в жертву задля спасіння людства від знавіснілої люті атому, який розперезався через людські помилки або безвідповідальність. Вони пішли від нас, покинувши своїх близьких, в серцях яких залишилися назавжди величезний жаль та смуток.  Водночас тим, хто вижив у Чорнобильському пеклі, ми будемо завжди складати подяку та щире шанування.

Сьогодні в Ракошинській ЗОШ І-ІІІ ст., як і в інших навчальних закладах Мукачівського району, відбулося вшанування цієї скорботної дати. У школі відбувся урок мужності з елементами телепередачі «Говорить Україна»  на тему «Герої для нас як приклад».

У виховному заході взяли участь експертні групи з учнів 2-3 кл. та 9-х класів :«Історики», «Дослідники», «Журналісти», «Літератори», «Архівісти», «Хронографи», «Пошуковці», «Мистецтвознавці».

У роботі круглого столу також взяли участь почесні гості, а саме : Голова Мукачівської районної державної адміністрації  - Василь Іванович Кубарич, начальник відділу освіти Мукачівської районної державної адміністрації  -  Олександр Олександрович Товт, методист відділу освіти Марина Карлівна Абель, сільський голова Василь Омель»янович Коштура, голова громадської організації «Союз Чорнобиль України», ліквідатор аварії на ЧАЕС Іван Герц  та ліквідатор аварії на ЧАЕС  Іван Глуханич.

У ході заходу всі присутні мали змогу дізналися про походження назви «Чорнобиль», ознайомитися з історією будівництва Чорнобильської атомної електростанції та причинами, які призвели до страшної техногенної катастрофи. Кожна експертна група продемонструвала елементи своїх досліджень з даної теми, так група «Дослідники» розповіла легенду про виникнення назви «Чорнобиль, група «Пошуковці» опрацювала та ознайомила присутніх з даними про перших ліквідаторів ЧАЕС, а найменші учні, які входили до групи «Мистецтвознавці» продемонстрували глядачам своє бачення проблеми за допомогою інсценізації вірша «Чорнобиль-трава» та сценки «Дитячі сни веселі…Дитячі сни сумні…».

По закінченні заходу учні та вчителі школи мали змогу поспілкуватися з гостями, адже живе спілкування з справжніми героями не в змозі ніщо замінити. Учні з цікавістю слухали про  ті страшні квітневі дні, захоплювались мужністю та героїзмом ліквідаторів. Зокрема Іван Іванович Герц поділився з присутніми своїми спогадами про гасіння пожежі на Чорнобильській АЕС . Іван Іванович , з болем та сумом,  згадав героїв-пожежників і жертв Чорнобильської катастрофи  -  наших земляків, смерть яких пов'язана з цим лихом.

Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин…

   Чимало років минуло з дня трагедії на Чорнобильській АЕС. Чорнобильська аварія стала для всіх жителів нашої планети  уроком, за який заплачено дорогою ціною. Тож не треба повторювати помилок. Давайте берегти оточуючий світ! Нашій планеті вистачить одного Чорнобиля.

 

 

 

 

 

Переглядів: 604 | Додав: Vlad | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz