Неділя, 19.05.2024, 02:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Ракошинська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Вересень » 19 » Хай буде мир на всій Землі!
19:30
Хай буде мир на всій Землі!

 

Хай буде мир на всій Землі!

Мир… Яке маленьке слово… Але воно несе в собі так багато змісту… Мабуть, немає на всій Землі бажанішого слова, ніж “мир”, і ненависнішого, ніж “війна”.   Слово  «Мир» звучить по-різному на всіх континентах Землі. Але скрізь воно означає прості й одвічні істини.

  Мир – це життя, щастя, радість, чисте небо над головою.

  Мир – це упевненість у завтрашньому дні, у своєму майбутньому.

  Мир – це можливість спокійно учитися, працювати, любити і поважати одне одного.

  Мир – це свято усіх людей, свято всіх дітей. Без миру немає дитинства, немає майбутнього.

Саме сьогодні це слово набуло неабиякої значущості. В час коли Україна переживає важкий період , коли її ладні шматувати на частинки, в час війни. Зараз, як ніколи, ми повинні виховувати в підростаючого покоління любов до рідної землі, до рідного народу. Ми повинні формувати в них терпимість та толерантність один до одного. Ми маємо вчити їх жити в мирі. А це не так легко. Нелегко визнати, що правий хтось інший, а не ти, складно знайти в незрозумілій тобі людині хороші риси. Складно, але необхідно. Заради майбутнього нашого світу.

Саме з цією метою в Ракошинській ЗОШ І-ІІІ ступенів 19 вересня пройшла урочиста лінійка «Ми – за мир!», присвячена відзначенню Міжнародного дня миру. На наше свято завітала Абель Марина Карлівна  - методист районного відділу освіти, яка звернулася до всіх присутніх з вступним словом-привітанням.

У виховному заході взяли участь всі педагогічні працівники та учні школи. Школярі вміло декламували вірші та розповідали про своє бачення миру в нашій державі. Особливо зворушливими були виступи першокласників, які старанно складали і вичитували на повітряних кульках  найбажаніше для всіх українців слово – «Мир». Під час лінійки учні впевнено та рішуче закликали дорослих прагнути жити в мирі й злагоді один з одним.

Найочікуванішим моментом виховного заходу був флешмоб - «1000 журавликів миру».  Адже він готувався з першого дня навчального року.

 

Протягом останніх трьох тижнів всі школярі вчилися виготовляти з паперу маленьких журавликів, які є символом життя в усьому світі. Символ життя – символ миру та спокою. Дитяча віра в те, що 1000 журавликів виконають найзаповітніше бажання – бажання миру на всій Землі, має обов’язково збутися. Піднявши високо до неба своїх журавликів всі учні та вчителі школи з вірою та надією молилися до Бога за мир та спокій в нашій державі, в наших родинах та в наших душах.

Лінійка закінчилася побажаннями надії на краще . Нехай у XXI столітті на морі, на суші, під водою і в космічних просторах лунає радісний, невгамовний сміх, а сльози виступають на очах тільки від радості.

 Нехай усі ми навчимося розуміти і поважати одне одного, нехай почнеться на Землі нова історія — історія Людства, яке не знає війни.

Переглядів: 1952 | Додав: Vlad | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz