Неділя, 19.05.2024, 08:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Ракошинська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Травень » 10 » Немає правди у війни, вона лиш в правді і любові...
00:33
Немає правди у війни, вона лиш в правді і любові...

I виростають поколiння, 
  Котрi не чули тишини. 
  О, найстрашнiше з лiточислень 
  Вiйна - вiйною - до вiйни! 
  / Л. Костенко /
 

 


Iсторiя людства ряснiє вiйнами. Чи був хоч один день, коли нiде на планетi не 
точилася вiйна? 
Вiйни мiждержавнi i громадянськi, локальнi i свiтовi, справедливi i загарбницькi. 
Ще за печерних часiв люди воювали за ïжу, за зручнiшу печеру, за жiнку. 
Пiзнiше - за iншу здобич, за дорогоцiнне камiння, перли i золото, за невiльникiв. 
Потiм загарбували територiï заради корисних копалин, свiтового панування... 
Найбiльшим лихом ХХ столiття була для Украïни, як i для багатьох iнших 
краïн свiту, Друга свiтова вiйна.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами та над червоною комуністичною гідрою, яка ще довгі роки по ІІ Світовій війні гвалтувала Україну. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

8-9 травня, ми відзначаємо великі свята – День пам’яті та примирення і 70-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Із року в рік часопис віддаляє своїх нащадків далі від війни, однак вона нагадує про себе  тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті.

7 травня 2015 року у нашій школі було організовано флешмоб “У пам’яті назавжди”, що пройшов під девізом “Вдячні загиблим героям-визволителям ...”. З самого ранку члени шкільного парламенту вручали всім школярам та працівникам школи червоні квіти - маки пам'яті. За цей день школа перетворилася на поле, яскраво всіяне маками, бо саме ці квіти символізують пам’ять про усіх загиблих на війні.

По закінченню флешмоба у школі було проведено класні години, які проходили під гаслом: "1939 - 1945 Пам'ятаємо.Перемагаємо."

В кінці дня учні та вчителі школи відвідали урок мужності на тему: "Немає правди у війни, вона лиш в правді і любові..." за участю учнів 8-10-х класів. Метою уроку було :виховувати мужність, почуття патріотизму,  любов до Батьківщини, до історії свого народу, пошану до ветеранів Другої Світової війни.

В рамках уроку мужності було представлено результати проекту "А пам'ять жива крізь віки..."створений учнями нашої школи до 70-ти річчя Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ти річчя завершення Другої Світової війни. Даний проект створювали учні, які є правнуками та онуками ветеранів війни. Саме вони поділилися інформацією про людей, які захищали країну у ті грізні роки Другої Світової війни. Згодом всі охочі могли згадати своїх родичів, які воювали в Другій Світовій війні, створивши загальношкільне Поле пам'яті.

8 травня учні та вчителі школи взяли участь у тихій ході "З вірою в серці..." Під час ходи учні та вчителі організовано пройшли від шкільного двора до сільського будинку культури, зупиняючись на короткі інформаційні хвилинки біля сільського кладовища, де похований Невідомий танкіст та льотчик В.І. Кукушкін та біля місця, де колись була розташована жандармерія. Ведучою ходи стала вчителька історії нашої школи - Глеба Н.М.

Також ми взяли участь у мітингу-реквіємі біля пам"ятника Невідомого солдата.

Ми будемо вічно пам’ятати подвиг воїнів, які захищали і захищають нашу країну від ворогів. Але не дивлячись ні на що, ми віримо в світле майбутнє, адже Україна починається з кожного з нас, з кожної сім’ї та з рідної школи.

Фотоальбом "Флеш-моб"
Фотоальбом "Урок мужності"
Фотоальбом "Тиха хода З вірою в серці"
Фотоальбом "Мітинг-реквієм"

 

Переглядів: 689 | Додав: Vlad | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
1 SergClupt  
0
<a href=http://zmkshop.ru/tseny/>мачта это в строительстве</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz