Неділя, 19.05.2024, 04:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Ракошинська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Лютий » 3 » Урок мужності
23:32
Урок мужності

30 січня у нашій школі пройшов урок мужності, присвячений вшануванню пам’яті Героїв Крут.

Підготували цей захід учні 9- их класів під керівництвом вчителя історії Глеби Н. М.  Старшокласники заслухали повідомлення доповідачів і переглянули відео фрагмент, присвячений подвигу патріотично налаштованих студентів, які вийшли супроти переважаючої в кілька разів більшовицької армії, що наступала на Київ.

….99 років відділяють нас від дати, коли стався цей короткий, але самовідданий бій під Крутами.  В цей день, 29 січня 1918 року,  невелика група патріотично налаштованих студентів під селищем Крути ( 130 км на північний схід від Києва) змогла зупинити чотирьохтисячну  більшовицьку  армію Михайла Муравйова.

  Загін з київських студентів і бійців вільного козацтва (близько трьох сотень осіб) захищали ново проголошену  УНР  - самостійну Українську державу. В ході кількагодинного бою курсанти військового училища, студенти, гімназисти  завдали значної шкоди супротивнику (кілька сотень бійців), але багато з них також загинули. Їм не вдалося зупинити наступ більшовиків, але, розібравши залізничну колію, вони затримали його на кілька днів.

Цей бій не був зразковим з військової точки зору, але героїзм мужніх хлопців, що свідомо виступили проти переважаючого противника назавжди залишиться в нашій памяті як ПОДВИГ, символ НЕСКОРЕНОСТІ і МУЖНОСТІ.

Герої Крут ціною власного життя довели незламне прагнення українського народу до свободи. Захищати нашу Вітчизну доводиться і тепер, на Донбасі. Ворог-  той самий, з Росії,  - тільки тепер використовуються ним інші методи війни, не менш страшні й руйнівні, як майже 100 років тому… Знову чужинці намагаються позбавити нас державності, і в цьому прагненні не зупиняються ні перед чим…Але Україну є кому захищати! Це  - наші воїни, які зупиняють ворога на Донбасі і не дають йому захопити нові території  Вони – наша надія, наш захист і гордість!

Пам’ятай про Крути, школяре! Вічна слава Героям Крут!

 Підтримуй і пам’ятай щоденний подвиг воїнів, які дають тобі змогу спокійно спати вдома, у теплій оселі. Хтось зі зброєю в руках, в холодному бліндажі, в  цей час пильно вдивляється в далечінь, оберігаючи твій спокій і безтурботність.  Спокій і безтурботність, за який ЩОДНЯ віддають свої  життя чиїсь сини, батьки, чоловіки…

Пам’ятай  про це, інакше в нас нема майбутнього…

Слава Героям!
 

 

Переглядів: 378 | Додав: Vlad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz