Неділя, 19.05.2024, 07:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Ракошинська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Відзначення 69 річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників
23:12
Відзначення 69 річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників
 
Війна. Просто слово. П'ять літер. Але скільки асоціацій пробуджує в нас воно! Біль, героїзм, патріотизм, туга за близькими людьми, ненависть та любов... 

 28 жовтня виповниться 69 років з дня визволення України від німецько-фашистських загарбників. У цей славний день ми повертаємося своєю пам’яттю до тієї фашистської окупації, яка тривала 1225 днів та ночей до осені 1944 року. 69 років тому наш народ здобув Велику Перемогу, яка звільнила Україну від фашистського ярма. Відголоски війни дотепер відгукуються вибухами забутих у полях мін та снарядів. На досвіді воєнного покоління ми знаємо, що війна — це біль та страждання. Зараз уявляється неможливим лежати в окопі в сорокаградусний мороз. Або жити на чотириста грамів хліба в день. З чим можемо ми порівняти біль жінки, що отримала похоронку на чоловіка або сина? Або біль дівчини, яка проводжала на війну хлопця, а дочекалася скаліченого інваліда?

Сьогодні ми вклоняємося і віддаємо синівську повагу і вдячність живим і полеглим у кривавих боях тієї найжорстокішої в історії людства війни ветеранам Великої Вітчизняної за їхній героїзм і воїнську доблесть.

    В честь цієї знаменної дати, учні та вчителі нашої школи підготували  свято-реквіємі, яким склали шану всім борцям, які боролися з окупантами, за незламну стійкість і героїчний опір. До нас на свято завітали імениті гості, ветерани, односельчани та учні Руськівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Ракошинської ЗОШ І-ІІ ст. Під час концерту звучало багато слів подяки та привітань, в адресу ветеранів, воєнні мелодії та вірші заспокоювали душу, та застерігали нас від біди, яка іменується страшним словом "війна"...

  Користуючись нагодою, від імені педагогічного та учнівських колективів школи ми ще раз хочемо привітати ветеранів зі святом.

  Шановні ветерани, крізь полум'я боїв і смерть, крізь гіркоту поразок, непоправні і часто невиправдані втрати, Ви йшли до перемоги заради майбутнього.

      Ви не зважали на фронтові рани у повоєнний час – сповна віддали усі сили відбудові країни, підняли її з руїн і попелищ.

Дякуємо Вам , ветерани за Ваш нелюдський подвиг.

      Земний Вам уклін. Честь Вам і слава.




                                                                 


Переглядів: 440 | Додав: Vlad | Рейтинг: 2.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz